Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så friterar man >

 

 

Så friteras skaldjur >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Scampi fritti, en 70-talsklassiker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 975

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3899 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 590 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friterar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Färska havskräftor kan inte skalas utan måste först kokas (se > Hemkokta havskräftor). Klipp eller bryt upp skalet och ta ut stjärtarna. Torka av fukt med hushållspapper. Salta.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Smet: Blanda mjöl, äggula och öl till en slät smet. Rör ner matoljan. Vispa äggvitan hård och vänd ner. Doppa kräftstjärtarna i frityrsmeten. Låt vila en stund.
  4. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  5. Fritera: Sänk ner stjärtarna i het olja. Inte för många åt gången. Fritera dem i 2–3 minuter tills gyllenbruna och genomstekta.
  6. Ta upp och låt dem rinna av på galler eller hushållspapper.
  7. Servera med ris och Rhode Islandsås.

Kockens kommentar

Scampi Fritti var en vanlig och populär rätt på svenska restauranger på 1970-talet.  Rhode Islandsås är en svensk skapelse. Läs mer, klicka på ingrediensen. Eller gör en egen, se recept via länk nedan.

Alternativ

Hemlagad rhode islandsås

Hemkokta havskräftor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem