Räk och chiligryta (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räk och chiligryta (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2525 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 714 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Våra bästa GI-recept

Tillagning

  1. Skär gurka och morot i små tärningar. Skala och finhacka rödlök. Dela tomater. Ta bort kärnhuset. Hacka fint. Blanda allt med yoghurt.
  2. Smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Tillsätt koriander. Blanda väl. Låt stå i kylen 1 timme före servering.
  3. Skala och skiva lök. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Finhacka chili. Hacka koriander.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek lök, vitlök, ingefära och chili på låg värme några minuter.
  5. Tillsätt kryddor och currypasta. Rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten. Låt koka upp. Sänk värmen. Låt koka i 10 minuter.
  6. Tillsätt grädde och koriander efter smak. Sjud ytterligare 5 minuter.
  7. Lägg i räkor. Smaka av med salt och peppar. Krydda eventuellt mer om du önskar. Garneras med hackad koriander. Servera med raita.

Kockens kommentar

GBR 2 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem