Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas skaldjur >

 

 

Så kokas hummer >

 

 

Så öppnas ostron >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plateau de fruits de mer, skaldjursplatå

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 1128

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 825 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas skaldjur > Äts ej

Så kokas hummer > Äts ej

Så öppnas ostron > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Koka skaldjuren (utom ostron) enligt separata recept. Läs mer > Så kokas skaldjur.
  2. Skaldjuren serveras kalla.

Kockens kommentar

Skaldjursplatåer komponeras beroende på tillgång och enligt egen smak. Beräkna 1 kilo skaldjur med skal per portion, vilket ger en köttvikt av cirka 350 gram. I en fransk Plateau ingår alltid ostron, musslor och snäckor av olika slag. Vanligen också räkor. På en lyxigare kan man lägga en halv kokt hummer per portion och på en enklare en halv krabba. Till skaldjuren brukar man vanligen bara servera nybakad baguette. Ibland serveras någon sås till som aioli eller Rhode Island. Skaldjuren serveras på en isbäddsplatta, ibland i flera "våningar".

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem