Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2043 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 487 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala lök, vitlök, morot och palsternacka. Skär rödlöken i båtar/klyftor. Hacka vitlök. Skär morot och palsternacka i stavar. Tvätta blåmusslor (se kommentar).
  2. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt och sambal. Mixa.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekkastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka några sekunder. Tillsätt vin, saffran och tomatmixet. Låt småkoka 5 minuter.
  4. Skär laxen i breda skivor. Lägg musslor och lax ovanpå grönsakerna. Lägg på lock och ångkoka i ca 7 minuter.
  5. Tillsätt räkor och lägg upp. Toppa med en klick crème fraiche.

Kockens kommentar

Färska öppna musslor som inte stänger sig när man knackar på dem kastas. Kokta musslor som inte öppnat sig kastas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem