Skagenpanna
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skagenpanna

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 826

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 27%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Ansa sockerärter, skär bort hängen. Riv gult citronskal (ej det vita).
  3. Vispa ihop mjöl med lite grädde (mjölk). Tillsätt under vispning resterande grädde och citronskal.
  4. Låt såsen småkoka i 5 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  5. Tillsätt räkor, musslor och ärter mot slutet. Smaka av med burkspad, salt, peppar och kajennpeppar. Låt bli varmt.

Kockens kommentar

Arla har en produkt som kallas "Arla Köket Skagenpanna" som kan användas i stället för såsen i detta recept. Musslorna kan bytas ut mot lax, räkor eller kräftstjärtar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem