Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Oliver gröna avrunna

15.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kräft- och räksallad med blomkål (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 418

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 373 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Oliver gröna avrunna 15.0 styck 3%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Salt 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Ångkoka (el. koka) blomkålen 8-10 minuter tills den är al dente, dvs fortfarande är lite fast i köttet.
  2. Lägg en klick smör på toppen, som får koka in under ångkokningen, eller efter att blomkålen tagits ur vattnet. Ta ur och salta lätt.
  3. Blanda kräftor med räkor, fetaost och oliver. Använd lite av oljan från fetaburken.

Kockens kommentar

Koka i ånga innebär att varan ligger ovanför vattenytan, vanligtvis på galler. Det är en skonsam metod som bättre bevarar smak, konsistens och vitaminer. Bra för t.ex. grönsaker, potatis, ris, couscous och fisk. Alternativet är att koka på vanligt sätt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem