Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Om smörkräm >

 

 

Om aromsmör >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörkräm grundrecept, fast smörkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 470

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2372 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 25%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 84 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörkräm > Äts ej

Om aromsmör > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "CupcakeJemma" under bilden.

  1. Smör: Ta ut smöret ur kylen och låt det temperera, bli mjukt men inte lös i konsistensen. Är smöret löst blir också krämen lös.
  2. Rör om smöret ordentligt, i matberedare minst 5 minuter på medelhög hastighet, tills smöret blivit blekgult.
  3. Socker: Sikta florsockret för att bli av med eventuella klumpar. Tillsätt hälften av sockret till smöret och mixa i 3-4 minuter. Först långsamt så att inte florsockret flyger omkring, sedan på medelhög hastighet. Upprepa med resten av sockret.
  4. Smaksättare: Tillsätt valfri smaksättare till exempel vaniljsocker.
  5. Konsistens: Tillsätt lite rumsvarm mjölk eller vatten under vispning. Lite i taget till en jämn smet som är tillräckligt fast att användas till topping av cupcakes eller till tårtor.
  6. Färgsättning: Krämen kan färgas med olika sockerkulörer. Ta ut valfri mängd kräm som skall färgas. Ta sedan en rågad matsked av detta och rör ut det med ett par droppar kulör i en kopp. Rör sedan ut den färgade smeten, lite i taget, med den ofärgade till önskad färgnyans.  

Till cupcake åtgår cirka en ½ dl kräm per styck, till en tårta och rulltårta ½-1 liter.

Kockens kommentar

Smörkräm är rört smör med socker som används till tårtor, rulltårtor och bakelser, ej att förväxlas med aromsmör (se dito). I vissa recept ingår äggula och sockermängden är ibland lägre. Smaksätt enligt eget tycke och passande till bakverket, till exempel med vanilj, starkkokt kaffe, cittronjuice och skal, mosad frukt eller på annat sätt. Läs mer > Om smörkräm.

Alternativ

Fransk fast smörkräm

Italiensk luftig smörkräm

Schweizisk luftig smörkräm

Äggsmörkräm, custard buttercream

Remons, dansk smörkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem