Crępes med alkohol (rom, calvados e.d.)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser ā 6 styck 15 cm: 2

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crępes med alkohol (rom, calvados e.d.)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 10

Recept: 888 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 255 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Smet: Vispa ägg och tillsätt mjölk, vatten, alkohol och socker. Vispa ner mjöl, lite i taget till en slät smet. Smält smör i pannan och vispa ner överskottet i smeten. Pannan är sedan infettad och behöver inget mer fett vid stekningen. Sila smeten om den inte är helt slät. Ställ smeten kallt i 2 timmar eller mer.
  2. Grädda tunna crępes. Se recept > Crępes fines sucrée via länk nedan. Vik dem två gånger till trekanter.
  3. Serveras varm. Stänk lite av alkoholen på pannkakorna och pudra gärna med florsocker. Linda en pappersservett nertill så kan man äta crepsen med händerna.

Kockens kommentar

Man kan också stänka alkoholen på de nygräddade pannkakorna innan de viks ihop. All slags sprit kan användas enligt egen smak. Läs mer > Om pannkakor. Crepes med calvados-karamelliserade äpplen är en klassiker.

Tillhörande recept

Crępes fines sucrée

Crępes med karamelliserade calvadosäpplen

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem