Hökarepanna i smördegspaket
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hökarepanna i smördegspaket

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 579

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2318 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 367 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Lättina fryst mördeg, den skall vara kylskåpskall.
  2. Fyllning: Skala och hacka lök. Skala potatis och skär i bitar. Putsta bort fett och hinnor från njurar och filé. Skär i mindre bitar. Hacka persilja.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och fräs löken några minuter, tills den är mjuk och glansig. Ta ur.
  4. Tillsätt mer matfett i pannan och stek njure och kött cirka 3 minuter. Rör om.
  5. Lägg tillbaka löken och tillsätt potatis, timjan lagerblad, samt häll på öl.  Salta och peppra. Låt sjuda 30 minuter.
  6. Förvärm ugnen på 200°C. Låt ugnen bli ordentligt varm.
  7. Grädda: Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.
  8. Sör upp smördegsplattorna på längden och fyll dem med grytköttet. Häll på lite steksky.

Kockens kommentar

Detta recept är en variant av klassisk engelsk Steak and kidney pie (se dito recept). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Hökarepanna är en klassisk gryta med brynt gris- eller kalvnjure och kött av gris eller kalv, som varvas med potatis- och lökskivor, smak­satt med timjan och lagerblad, samt med en rejäl skvätt öl. Hökare = månglare, vanligtvis livsmedelhandlare, vilken förestod ett hökeri (hökarbod).

Alternativ

Svensk smördeg

Blixtsmördeg

Stek and kidney pie

Flamberad kalvnjure

Krustader med njursauté

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem