Stuvad spenat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stuvad spenat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 0

Recept: 240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 146 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Förväll färsk spenaten i kokande vatten 1-2 minuter. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av väl. Pressa spenaten i sil, handduk eller hushållspapper för att få ut mer vätska. Fryst spenat tinas och kramas hårt för att få ut vätska. Spenaten bör vara ganska torr när den blandas med såsen.
  2. Finhacka spenaten eller mixa i beredare.
  3. Fräs spenaten i en panna med matfett 1-2 minuter på medellåg värme.
  4. Tillred en tjockflytande bechamel (vit grundsås). Se separat recept.
  5. Såsen tillsätts varan, inte tvärtom, för att man på det sättet får lagom mängd sås i förhållande till mängd vara.
  6. Låt stuvningen bli varm under ständig omrörning. Späd med mjölk om för tjock. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Stuvad spenat är klassiskt tillbehör till bland annat rökt lax. Se recept > Alspånsrökt lax. Färsk spenat innehåller oxalsyra och bör förvällas (fryst är förvälld). Undvik varmhållning, smak och färg förändras snabbt. Stuvad spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.

Tillhörande recept

Bechamel - vit grundsås

Alspånsrökt lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem