Stekt svamp - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas svamp >

 

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stekt svamp - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 36

Kcal / portion: 17

GBR (GI) / port: 0

Recept: 68 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 47 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas svamp > Äts ej

Så steks grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svampen. Skölj den inte. Skär i mindre bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och stek svampen i torr panna tills svampen inte släpper mer fukt.
  3. Höj temperaturen något och tillsätt matfett (smör). Stek svampen till fin färg i cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Stekt svamp passar väl till all stekt mat, särskilt kött och speciellt till viltkött. Passar utmärkt på smörgås, omelett med mera. Bra att stuva.

Passar till

Varma smörgåsar

Kantarellstuvning.

Fransk fylld omelett

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem