Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Babyspenat

1.0 

förp.

Vattenkastanjer konserv }

120.0 

gram

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1646 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 466 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Babyspenat 1.0 förp. 1%

Vattenkastanjer konserv } 120.0 gram 1%

Salt 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Tärna torskfilén i tärningar på cirka 3 cm.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk, curry, citrongräs och fisksås. Låt det koka i cirka 10 minuter. Låt sedan stå och dra en stund, cirka 5 minuter. Lyft ur citrongräset från soppan.
  3. Blanda sesamolja och sesamfrön. Marinera torsktärningarna i sesamblandningen.
  4. Skiva champinjoner, skala och riv ingefära och tillsätt i soppan. Koka upp. Smaka av med pressad lime och eventuellt salt.
  5. Tillsätt de marinerade fiskbitarna. Lägg i räkor, spenat och skivade vattenkastanjer strax innan servering.

Kockens kommentar

Tycker du om att prova nya smakkombinationer? Den här läckra soppan med grön curry och torsk är spännande och smakrik.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem