Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Thaisoppa med råa grönsaker och lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2400 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 673 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Salt 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala morot och skär i 1/2-cm bitar. Halvera fänkål och skär bort stocken (mittpartiet). Strimla tunt. Dela broccolin i små buketter. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  2. Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs några sekunder ingefära och vitlök utan att bränna.
  3. Slå på vatten och kokosmjölk. Lägg i tomater, limeblad, vegopulver, saften av citron och sambal oelek. Låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
  4. Sila över soppan i en ny kastrull. Värm på.
  5. Skiva laxen tunt. Fördela lax och grönsaker i djupa tallrikar eller skålar. Häll på buljongen.

Kockens kommentar

Laxen avses att läggas rå i tallriken. Het buljong som hälls i tallriken gör laxen lättkokt. Vill man ha genomkokt kan den läggas i kastrullen någon minut före servering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem