Kinesiska chiliräkor med bambuskott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om smaksättaroljor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kinesiska chiliräkor med bambuskott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1813 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 434 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om smaksättaroljor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka räkor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva salladslök.
  2. Koka ris enligt förpackning tills de mjuknat (några minuter). Låt rinna av i såll.
  3. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner jordnötsolja. När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, sallads­lök och sesamolja. Stek någon minut tills räkorna blivit röda.
  4. Sås: Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.

Kockens kommentar

Ingefäran ger stark smak och asiatisk touch. Variera mängden efter eget tycke. Mängden ingefära i receptet ger anrättningen en ganska mild smak.

Chiliolja är en så kallad smaksättarolja (läs mer > Om smaksättaroljor). Sådan olja kan man lätt tillreda själv. Se recept via länk nedan > Chiliolja.

Alternativ

Kokt ris

Chiliolja

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem