Parmesanskum (skumsås)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig skum: 8

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Parmesanskum (skumsås)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 0

Recept: 673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 35%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 23 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skär palsternacka och rotselleri i små bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  2. Fräs rotfrukter och lök i smör utan att bränna tills de mjuknar, cirka 5 minuter.
  3. Slå på buljong och vitt vin och låt koka ihop till hälften.
  4. Tillsätt grädden och koka ytterligare 5 minuter.
  5. Sila. Blanda ner parmesanen i såsen och låt smälta.
  6. Mixa till skum med en stavmixer inför servering.

Kockens kommentar

Passar väl till fisk och pasta. Invispat syre i såsen förhöjer smakupplevelsen. Jämför grädde med vispad grädde. En skummad sås serveras alltid direkt. Läs mer > Om sås och såser.

Passar till

Grillad lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem