Pumpaglass till halloween
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pumpaglass till halloween

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1233 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 290 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar. Koka det 5 minuter i lite vatten. Häll bort vattnet. Låt svalna.
  2. Gröp ur apelsinerna. Spar juicen. Skär ut trekantsögon ur skalet. Ögonen bör luta innåt. Sätt tillbaka det utskurna ögat.
  3. Blanda apelsinjuice med pumpakött och mixa till jämn smet med mixerstav.
  4. Mjukrör glassen med elvisp, men låt den inte smälta.
  5. Blanda glass med pumpamoset. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
  6. Ta ut ur frysen och ta bort "ögonen". Servera genast, glassen smälter fort. När glassen börjar tina gråter frukten.

Kockens kommentar

Vill man förenkla kan man hoppa över pumpa och bara använda apelsinjuice. I stället för apelsiner kan minipumpor användas, då lämpligtvis utan apelsinkött i glassen. Än mer avancerat är att även hemlaga vaniljglassen.

Alternativ

Hemlagad vaniljglass

Ljuvlig vaniljglass

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem