Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om vattenförändringar >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 456

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1369 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 45%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vattenförändringar > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

Denna sås tillagas av steksky från bräserat kött.

  1. Under tiden köttet bräserar sjudes grädden ner tills 2-3-delar återstår. Salta och peppra lätt.
  2. Finhacka basilika eller annan bladkrydda om så önskas.
  3. Rör ihop senapspulver med tomatpuré i en liten skål och vispa ner i den heta grädden. Ställ åt sidan.
  4. När köttet är färdigstekt avfettas skyn. Grädden tillsätts och allt får sjuda i 3-4 minuter. Smaka av och tillsätt hackad basilika. Häll såsen över köttet.

Kockens kommentar

Denna franska sås är klassisk till grytstekta (bräserade) fläskkotletter, Côtes de Pork Poêlées.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem