Indisk senapssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk senapssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 34%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 10%

Portionsvikt: 115 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Fill Your Belly" under bilden.

  1. Skala och hacka vitlök. Hacka chilifrukt.
  2. Mixa i matberedare eller med mixerstav alla ingredienser från senapsfrön till vinäger. Efter några varv tillsätts vatten så att det blir en sås. Fortsätt mixa tills finfördelat.
  3. Hetta upp matolja i stekpanna. Tillsätt mald spiskummin och fänkålsfrön. Låt fräsa någon minut.
  4. Tillsätt såsmixet och koka ner några minuter till lagom konsistens under omrörning. Späd med vatten vid behov.

Kockens kommentar

Som ingrediens på filmen förekommer asafoetilda (sv. dyvelsträck) även kallat hing. En numera bortglömd krydda i Europa. I Indien däremot används den flitigt i till exempel linsrätter och grönsakscurry. Kryddan utvinns ur fänkålsliknande plantor och har i receptet ersatt med mald fänkålsfrö. Såsen passar främst till kötträtter, eventuellt också till stekt fisk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem