Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig musselsoppa under smördegstäcke

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 665

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 23%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 245 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skrapa mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas. Finhacka schalottenlök. Hacka persilja. Dela smördegsplattor i 2 delar och kavla ut dem.
  3. Fräs lök i smör på medelvärme utan att bränna i en tjockbottnad kastrull. Häll på vitt vin och koka upp. Tillsätt musslor. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. Fiska upp musslorna.
  4. Tillsätt grädde till kastrullen. Koka på medelvärme tills soppan börjar tjockna, cirka 20 minuter.
  5. Ta under tiden ut musslorna från skalen. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
  6. Tillsätt persilja och musslor till soppan. Häll upp i ugnsfasta soppskålar. Pensla soppskålarnas kant på utsidan med äggula. Lägg över smördegen och tryck till runt kanten. Pensla degen med äggula.
  7. Ställ in skålarna i ugn cirka 10 minuter tills locket har rest sig och fått färg.

Kockens kommentar

Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem