Råbiff - biff tartar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om köttfärsrätter >

 

 

Om tillagning kött >

 

 

På tartarers vis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Råbiff - biff tartar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 370 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om tillagning kött > Äts ej

På tartarers vis > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skala och hacka lök. Hacka gurka och rödbetor.
  2. Forma nötfärsen till runda biffar och lägg på tallrikar. Fina runda biffar får man om man använder en matring eller stansa ut med ett stort glas.
  3. Lägg lök, kapris, gurka och rödbetor i separata skålar, eller runt om.
  4. Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i ett snapsglas.
  5. Servera med valda tillbehör, salt- och pepparkvarn, rostat vitt bröd eller hårt bröd. Låt gästerna blanda själva.

Kockens kommentar

Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekänslig vara. Servera inte i äggulan i äggskal på biffen. Skalet har ofta bakterier på utsidan. Säg till butiken att mala kött (innanlår av nöt) till råbiff. Tartarer = mongoliskt ryttarfolk. Läs mer > På tartarers vis.


Alternativ

Halstrad råbiff

Oxfilétartar

Råbiff på macka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem