Ugnspannkaka, grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnspannkaka, grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 479

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1916 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 288 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt till en slät klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och ägg. Tillsätt smaksättare enligt eget önskemål.
  3. Smörj en ugnsfast långpanna med matfett. Häll i smeten.
  4. Grädda mitt i ugn 25-30 minuter, tills dess att smeten "stannat" (stelnat) och fått fin färg.

Kockens kommentar

Smeten i ugnspannkaka kan blandas med valfria hackade ingredienser till exempel fläsk, skinka, svamp, lök, eller äpplen. Läs mer > Om pannkakor.

Alternativ

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med äpple och vitkålsallad

Clafoutis, fransk fruktpannkaka i ugn

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem