Kiwisorbet
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Så tempereras choklad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

Om sorbet, sherbert >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kiwisorbet

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 267

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 251 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tempereras choklad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

Om sorbet, sherbert > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 10 minuter.
  2. Koka upp vattnet och rör ner strö- och druvsocker. Tag av från plattan.
  3. Tag upp gelatinbladen och krama ur vätskan. Lägg gelatinet i den varma sockerlagen.
  4. Skala och skiva kiwifrukterna, mixa dem i en mixer/matberedare till en slät puré.
  5. Rör ner purén i sockerlagen och kör blandningen i glassmaskin i 30-45 minuter till fast konsistens. Om glassmaskin inte finns att tillgå, ställ in sorbeten i frysen och ta ut den då och då för att röra om.
  6. Tillbehör: Smält chokladen i vattenbad och ringla den på smörpapper i långa dekorativa trådar, precis som spaghetti. Låt den stelna. Skiva kiwi.
  7. Servera kiwisorbeten med chokladspaghettin och kiwiskivorna.

Kockens kommentar

Grön kiwi (men inte den gula) innehåller det proteinspjälkande enzymet actinidin. Frukten kan därför inte användas färsk i fruktgeléer som tillagas med gelatin (som då inte stelnar).

Chokladdekoration: För att smält choklad skall bli hård med knäckbräck och blank yta måste den tempereras. Se bifogade recept. Läs mer > Så tempereras choklad.

Tillhörande recept

Sorbet grundrecept

Temperera choklad

Enkel chokladdekoration

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem