Cheesecake med limesmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (10 st/tårta): 10

Om ostkaka, cheesecake>

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Cheesecake med limesmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4520 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 171 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om ostkaka, cheesecake> Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kakbotten: Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt kallna.
  3. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 10 minuter.
  4. Finriv limeskal och pressa ur saften ur frukten. Vispa ihop med kesella, crême fraiche och socker.
  5. Tryffel: Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron eller i kastrull. Blanda ner gelatinet i fyllningen och bred den över kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter för att stelna.
  6. Koka upp grädde i en kastrull och tag från plattan. Låt chokladen smälta i grädden.
  7. Tillsätt konjak och smör. Rör om och låt den svalna något.
  8. Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.
  9. Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet.
  10. Smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.
  11. Servera cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje bit cheesecake.

Kockens kommentar

Vi tillagade tårtan i portionsbitar genom att använda metallringar. Chokladgarnityret är en variant av ganache. Läs mer > Ganache, chokladkräm.

Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.

Alternativ cheesecake

Bakad klassisk New York cheesecake

Västerbotten cheesecake

Cheesecake med vit choklad

Cheesecake passion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem