Sauce suprême, superb ljus gräddsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce suprême, superb ljus gräddsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 186

GBR (GI) / port: 1

Recept: 928 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

Se film, klicka på "DirtySpoon Recipes" under bilden.

  1. Grundsås: Tillred en velouté. Se separat recept via länk nedan.
  2. Låt såsen koka upp. Vispa ner vispgrädde lite i taget medan såsen sjuder till lagom konsistens.
  3. Smaka av med citronjuice, salt och vitpeppar.
  4. Tillval: Alldeles innan servering kan man runda av såsen genom montering av smör. Ta kastrullen av värmen. Rör ner smör klickvis. Gäller ej om såsen används till gratäng.

Kockens kommentar

Med béchamel (vit grundsås) blir det en Sauce crème (gräddsås), med en velouté (ljus grundsås) blir det en Suprême (= superb). Såsen passar till ägg, fisk, tamfågel, grönsaker, varma förrätter och som gratängsås.

Tillhörande recept

Béchamel - vit grundsås

Velouté - ljus grundsås

Sauce crème

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem