Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 680

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 76%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Hacka kapris, lök och örtkryddor mycket fint.
  2. Blanda alla ingredienser och skaka om.
  3. Passar till kallt eller varmt kokt oxkött, grisfötter, kokt kyckling, kokt fisk, kalvhuvud och som salladsdressing.

Kockens kommentar

Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. Ravigoter = "uppiggande" på franska. Detta är en kall dressing, men såsen kan även serveras varm med tillsatt kalvvelouté (ljus grundsås). Klassiskt tillbehör till kalvhuvud, kalvhjärna eller pärlhöna. En Mayonnaise ā la ravigote är en majonnäs smaksatt med finhackad lök och örtkryddor. Läs mer > Om vinägrett, dressing.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem