Kokta svartrötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokta svartrötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 8

Recept: 270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 84 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skölj svartrötterna. De är väldigt "klistriga" så använd gärna plasthanddukar. Skär dem i 10 cm stavar. Lägg direkt i kallt vatten, annars svartnar de fort.
  2. Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills de mjuknat något. Häll bort kokspadet.
  3. Servera dem som de är till mat, gärna med havssalt och en klick smör. Lite pressad citron passar också.

Kockens kommentar

Svartrötter avger en klibbig vätska som fastnar på händerna och som är lite svår att tvätta bort. Svartrötter kallas ibland för fattigmanssparris för att de har liknande smak som vit sparris och för att de är billigare att köpa.

Passar till

Kokt vit sparris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem