Vichykokta morötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vichykokta morötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 11

Recept: 382 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 247 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skala morötterna, men låt en del av blasten vara kvar.
  2. Koka upp vichyvattnet i en kastrull och tillsätt lite salt. Koka häftigt på medelhög värme i 4-5 minuter.
  3. Servera morötterna med rört smör antingen som förrätt eller till en köttbit.

Kockens kommentar

Klassist franskt recept. Morötterna lär bli mjällare i vichyvatten. Vichyvatten är ursprungligen ett kolsyrat mineralvatten från källorna vid hälsobrunnen i Vichy, en ort i Sydvästra Frankrike, kanske mest känd för Vichyregeringen under andra världskriget.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem