Apelsinkokta karotter (morötter)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsinkokta karotter (morötter)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 1

Recept: 348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala karotterna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs karotterna på medelvärme utan att de tar färg.
  3. Tillsätt apelsinsaft och lite vatten. Låt koka på medellåg värme i cirka 10 minuter.
  4. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt småkoka ytterligare någon minut.
  5. Strö gärna över lite salt innan servering.

Kockens kommentar

Karott är en kort, rundad morotssort med varierande färg (violettrött, mörkrött, blekorange, eller gulvit). Smaken liknande vanliga morötter. Klicka på ingrediensen för mer information.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem