Köttfärssås med oliver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 15

Kockskolan:

 

Om köttfärssåser >

 

 

Sås till pasta, pizza >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärssås med oliver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 139

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2080 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 101 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om köttfärssåser > Äts ej

Sås till pasta, pizza > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök. Grovhacka oliver.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs lök utan att bränna på medelvärme.
  3. Tillsätt nötfärs. Smula sönder färsen med en trägaffel. Stek tills all färs har fått färg.
  4. Tillsätt krossade tomater, salt och peppar. Småkoka cirka 8 minuter.
  5. Tillsätt oliver. Rör runt och låt koka ytterligare någon minut innan servering.

Kockens kommentar

Till denna köttfärssås använde vi svarta oliver men det blir bättre med gröna. Passar till pasta.

Alternativ

Svensk köttfärssås

Köttfärsröra Bolognese special

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem