Vitlöksstekta knivmusslor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om knivmusslor >

 

 

Om fettupptag >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlöksstekta knivmusslor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2

Recept: 683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om knivmusslor > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Kontrollera att musslorna är väl sköljda och är fräscha. Läs mer > Om knivmusslor.
  2. Skölj och hacka persilja. Låt rinna av. Halvera ett vitlökshuvud.
  3. Stek: Värm smör i stor stekpanna. Tillsätt lagerblad, timjan och vitlök. Stek mycket svag värme i 4-5 minuter. 
  4. Höj spisvärmen. Tillsätt knivmusslor när smöret börjar skumma. Fräs dem på medelsvag värme i cirka 5 minuter. Rör om försiktigt. Musslorna är klara när de öppnat sig och köttet blivit fast och vitt. Överstek inte, då blir de sega.
  5. Tillsätt hackad persilja och dra några varv på pepparkvarn över.
  6. Serveras musslorna varma med ett gott vitt bröd.

Kockens kommentar

Knivmusslor lever i tidvattenszonen i sandiga eller leriga bottnar, strax under översta skiktet. Läs mer, se > Om knivmusslor.

Alternativ

Ångkokta knivmusslor på japanskt vis

Grillade knivmusslor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem