Blåmusslor med provencalegarnityr
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om provencale ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blåmusslor med provencalegarnityr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1562 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 269 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om provencale ¤ Äts ej

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning

  1. Borsta och skölj musslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem och de som ev. är trasiga. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka timjan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en stor kastrull. Tillsätt vin. Koka upp. Lägg i musslorna. Koka på stark värme under lock tills skalen öppnat sig, cirka 3 minuter. Skaka på grytan ett par gånger. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Plocka musslorna och behåll i en sida av skalet.
  3. Koka ner fonden. Tillsätt grädde. Koka ytterligare 4-5 minuter. Smaksätt med salt och lite extra vitlök så att den får lite karaktär.
  4. Koka tomater i 10 minuter. Kyl ner tomaterna. Skala och skär bort kärnhuset. Tärna tomatköttet fint.
  5. Strimla baconskivor. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Finhacka chilifrukt och persilja.
  6. Fräs baconstrimlorna knapriga tillsammans med vitlöken. Låt chilifrukten och haricotsverts fräsa med mot slutet. Rör i persiljan och de hackade tomaterna. Häll allt över musslorna.
  7. Mixa fonden med en stavmixer. Fortsätt kör tills fonden är skummig. Toppa med fonden över musslorna.

Kockens kommentar

Blåmusslor med provencalegarnityr kräver lite trevligt pyssel vid spisen men är inte komplicerad. Belöningen är en läcker rätt som du säkert kommer att bjuda på igen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem