Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 191
Kcal / portion: 367
GBR (GI) / port: 0
Recept: 2936 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 15%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomater 1.0 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
...
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Salsa: Skala och skär mango i tärningar. Finhacka chili och tomat. Lägg i bunke. Tillsätt olja och pressa ner citronjuice. Blanda och smaka av med salt.
- Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort de som inte stänger sig och de som har trasiga skal.
- Skala och finhacka vitlök. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i vitlök, saffran och musslor. Fräs i cirka 1 minut.
- Tillsätt grädde och lite salt. Lägg på lock och låt småkoka i cirka 3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ta bort de musslor som inte öppnat sig.
- Lägg upp musslorna. Toppa med salsan.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)