Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Tomater

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlöksmusslor med mangosalsa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2936 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 192 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tomater 1.0 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Salsa: Skala och skär mango i tärningar. Finhacka chili och tomat. Lägg i bunke. Tillsätt olja och pressa ner citronjuice. Blanda och smaka av med salt.
  2. Skölj musslorna i kallt vatten. Plocka bort de som inte stänger sig och de som har trasiga skal.
  3. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg i vitlök, saffran och musslor. Fräs i cirka 1 minut.
  4. Tillsätt grädde och lite salt. Lägg på lock och låt småkoka i cirka 3 minuter tills musslorna öppnat sig. Ta bort de musslor som inte öppnat sig.
  5. Lägg upp musslorna. Toppa med salsan.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem