Musslor i vinäger (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

0.5 

dl

Vinäger (chardonnay)

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Musslor i vinäger (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 204 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 0.5 dl 30%

Vinäger (chardonnay) 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Borsta och skrapas mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas.

  2. Skala och finhacka vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en stekkastrull och fräs vitlöken i några sekunder. Lägg i musslorna. Tillsätt vinäger och salta och peppra lätt.
  4. Lägg på kastrullock. Musslorna är färdiga när de öppnar sig efter ca 4-5 minuter. De som inte öppnat sig kastas.

Kockens kommentar

Musslor som får koka för länge blir sega.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem