Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 

Ger 1 mussla per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pilgrimsmusslor med hiziki på japanskt vis (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 0

Recept: 393 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 86 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 12%

 

Ger 1 mussla per portion 

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Koka hiziki enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Slå på tamarisoja.
  2. Strö furikake över pilgrimsmusslorna. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek musslorna i 1 minut på var sida.
  3. Lägg ut sallat på ett fat, sedan algerna och överst musslorna. Pressa citron över.

Kockens kommentar

Blommorna på bilden är gula violer, som är ätbara. Blommorna kan man ibland hitta förpackade i butiker. I brist på furikaki kan man använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem