Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 833

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 16%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 360 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om soppor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Musslor: Skölj och rensa musslorna. Kasta trasiga och öppna som inte stänger sig när man knackar på dem.
  2. Skala och grovhacka schalottenlök, skala smålök och skär vardera i fyra bitar.
  3. Hetta upp smör i stor stekkastrull på medelvärme och fräs försiktigt löken i 5 minuter utan bränna.
  4. Tillsätt vin, persilja och kryddor. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme i 5-10 minuter tills musslorna öppnat sig. Musslor som inte öppnat sig kastas.
  5. Sila soppan, helst i silduk. Plocka ur musslorna ur skalet. Några skal kan användas som garnering om man vill.
  6. Soppa: Häll spadet i kastrull och låt koka upp. Tillsätt grädde och ge det ett uppkok. Ta av från plattan och låt det svalna något. Vispa upp äggula och rör ner. Sätt tillbaka på värmen och låt sjuda en stund så att soppan tjocknar något.
  7. Servera: Lägg musslor i portionstallrikar, häll över soppa och garnera med persilja. Servera färskt vitt bröd eller vitlöksrostat bröd till soppan.

Kockens kommentar

Det råder lite olika uppfattningar om vem och var soppan skapades. Mest troligt är på Maxim´s i Paris. Den är i vart fall döpt efter den amerikansk industri­magnaten William B. Leeds Sr. eller hans son William B. Leeds Jr. som båda var frekventa gäster på paris­restauranten runt år 1900. Klicka på texten under bilden för att se tillagningsfilm för receptet. Läs mer > Om soppor.

Alternativ

Vitlöksbröd

Bisque de Homard

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem