Seafood Gumbo
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om kreolköket >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Seafood Gumbo

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 753

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 723 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > %

Om kreolköket > %

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Kärna ur och grovhacka paprika. Finhacka selleri.
  2. Hetta upp 1/3 av oljan i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, paprika och selleri på låg värme tills mjuka, 8-10 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Häll resten av oljan och mjöl i en stekpanna. Hetta upp på högsta värme under ständig omrörning tills mörkbrun, cirka 5 minuter. Häll över grönsakerna.
  4. Tillsätt vatten och tomatpuré. Rör tills allt är blandat. Tillsätt kryddor. Pressa ner vitlök. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  5. Tärna fisk. Skala räkor. Tillsätt i grytan. Koka ett par minuter tills fisk och räkor är genomkokta.
  6. Garnera med timjankvistar. Servera med baugetteskivor att doppa med.

Kockens kommentar

Variera genom att byta till annan fisk och/eller skaldjur. Prova musslor, krabba eller andra vita fiskar. Gumbo är en klassisk rätt från kreol- och cajunköken i Louisiana, USA. Läs mer om båda köken, se > Om kreolköket.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem