Krämig räksoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så reds soppa >

 

 

Soppterrin >

 

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig räksoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2384 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 417 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så reds soppa > Äts ej

Soppterrin > Äts ej

Om skaldjursbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala räkor. Lägg räkorna åt sidan.
  2. Lägg skalen i en stor stekkastrull. Tillsätt smör och fräs skalen ett par minuter. Skalen får ej brännas vid.
  3. Skala och hacka lök samt rotselleri. Lägg ner hacket i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, hummerfond och grädde. Låt småkoka i 20 minuter.
  4. Sila soppan ner i en rengjord kastrull. Rör ner maizena och tillsätt mjölk. Låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och kajenn.
  5. Häll upp i soppterrin (soppskål) eller i tallrikar. Tillsätt de skalade räkorna.

Kockens kommentar

Räkor skall tillsättas strax före servering. Får de koka med i soppan blir de sega. För detaljerad beskrivning hur man kokar räkbuljong se recept > Koka räkbuljong. Läs mer > Om skaldjursbuljong.

Passar till

Koka räkbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem