Thailändsk het räksoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Thailändsk het räksoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2402 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 412 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 8.0 skivor 26%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (20 min )

  1. Skala räkorna och lägg skalet i en kastrull och de färdigskalade räkorna i en skål.
  2. Häll kokosmjölk, vatten, limeblad, fisksås och currypasta i kastrullen med räkskal och låt det koka upp. Sila av soppan i en finmaskig sil, ner i en stor skål.
  3. Ansa och strimla paprika och skiva purjon. Fräs det i olivolja några minuter på medelhög värme i kastrullen.
  4. Tillsätt soppan och sänk värmen. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt, peppar och ev. med extra fisksås. Lägg i räkorna strax innan servering.

Kockens kommentar

Har man tillgång till hemlagad räkbuljong eller dito fond kan man med fördel byta ut vattnet mot sådan och strunta i att använda räkskalen i receptet. Eller så kokar man buljong av skalen. Se recept > Koka räkbuljong.

Passar till

Koka räkbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem