Kräftsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om skaldjursbuljong >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kräftsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 507

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3041 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 439 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skaldjursbuljong > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Skala kräftorna och lägg kött från stjärtar, klor och rom i kylskåpet. Ta bort magsäcken/gallan. Klipp sönder skalen och stöt dem i mortel.
  2. Fräs skalen i en stor gryta i lite matolja på medelhög värme utan att bränna. Lägg åt sidan.
  3. Skala/hacka lök, morötter, rotselleri och fräs dem cirka 7 minuter i omgångar i stekpannan. Tillsätt kryddorna i pannan.
  4. Häll över i en stor gryta. Tillsätt vetemjöl, puré, krossade tomater, vatten, frästa kräftskal, kräftspad och fond. Låt sjuda på låg värme i cirka 30 minuter. Sila soppan i en finmaskig sil.
  5. Rör ner grädde och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med brandy, madeira, salt och peppar. Klicka i smör. Häll upp i varma tallrikar när smöret smält och fördela kräftköttet i tallrikarna.

Kockens kommentar

Soppan kan förberdas (punkt 1-3). Därefter återstår 10 minuter tillagningstid. Man kan smaksätta lite som man vill med olika grönsaker, rotfrukter, kryddor och alkohol. Lök, morot och tomatpuré eller liknande bör alltid ingå. Se recept > Koka kräftbuljong. Läs mer > Om skaldjursbuljong.

 

Passar till

Koka kräftbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem