Enkel sojasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Kockskolan:

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel sojasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1

Recept: 114 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 0%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Koka vatten och fond i cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt soja och låt såsen sjuda på låg värme i ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas. Rör om och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har tjocknat. Späd med vatten om såsen är för tjock.

Kockens kommentar

Såsen passar bra till fisk och skaldjur. Ger en lätt asiatisk touch.

Passar till

Ångkokt lax

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem