Takoyaki, japanska bläckfiskbollar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bollar: 16

Tillbehör:

 

Salladslök

6.0 

styck

Ingefära syltad

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Takoyaki, japanska bläckfiskbollar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 1

Recept: 706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 38 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Salladslök 6.0 styck 5%

Ingefära syltad 100.0 gram 11%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Nino" under bilden ovan.

  1. Koka bläckfisk 8-10 minuter. Ta ur, låt svalna och skär i små bitar.
  2. Tillbehör
  3. Tenkasu (tempurakulor): Vispa samman vetemjöl med vatten. Hetta upp frityrolja och droppa ner smet i oljan så att det bildas små degkulor. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Kockens kommentar

Takoyaki (jap. tako = octopus, yaki = grilla) är vetedegsbollar stora som tomater med fyllning av bläckfisk och annat. Ofta tillagad av rester från en tempuramåltid (läs mer > Om tempura). Rätten skapades 1935 av en gatuförsäljare vid namn Tomekichi Endo, inspirerad av en liknade degrätt (akashiyaki), en liten dumpling gjord på pannkassmet och bläckfisk.

Taoyaki-ki (takoyaki-panna) är en gjutjärnspanna med halvklotsformade hål, som ställs över en gaslåga (se filmen). Gjujärnet ger jämn runtomvärme vilket är viktigt vid tillagningen.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem