Äppelpiroger till efterrätt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 8

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Äppelpiroger till efterrätt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3917 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 26%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 134 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Vispgrädde 3.0 dl 28%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Deg: Häll socker i en bunke. Tillsätt smör i kuber. Arbeta ihop med gaffel eller fingrarna. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Fyllning: Kärna ur och skiva äpple. Finhacka nötter. Vispa upp ägg i en skål.
  4. Kavla ut degen. Ta ut rundlar. Lägg äppelskivor på ena halvan. Pensla kanten runtom med äggsmet. Strö över socker och kanel. Vik ihop till halvmånar. Tryck till den runda kanten med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Strö över lite kanel och hackade nötter.
  5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  6. Servera med lättvispad grädde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem