Hemlagad suckat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser: 10

 

Kockskolan:

 

Om suckat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad suckat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2953 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 204 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om suckat > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (5 tim + 96 tim )

  1. Skrubba frukten noggrant. Skala frukten och dela skalet i mindre bitar. Fruktköttet används inte till suckat utan äts lämpligen upp.
  2. Koka: Lägg varje fruktsort i separat kastrull. Fyll på med vatten och koka tills skalen är mjuka, vilket beroende på frukt kan ta upp till 1,5 timmar. Fyll på med kokt vatten vid behov så att vätskan täcker skalen.
  3. Häll bort kokvattnet och lägg alla skal i en kastrull. Täck med kallt vatten, koka upp och låt koka i ytterligare 20 minuter.
  4. Kandera: Lös under tiden upp strösocker med halva mängden vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Värm långsamt upp till kokpunkten och rör om. Tillsätt skalen och låt sjuda tills skalet har absorberat nästan allt sockervatten, vilket tar uppemot 3 timmar. Rör om försiktigt då och då.
  5. Torka: Plocka upp och bred ut skalen på brickor med bakplåtspapper. Torka skalen i 3-4 dagar gärna på ett varmare ställe. Vänd de klibbiga skalen en gång per dag så att båda sidor torkar ihop. 
  6. Förvaring: Torkade skal förvaras i lufttät burk. Mycket lång hållbarhet.

Kockens kommentar

Ursprungligen tillagades suckat av citrusfrukten cidrat (socker + cidrat blev = suckat). Cidrat är en slags citron med tjockt, mycket knottrigt skal. Läs mer > Om suckat.

Alternativ

Syltad och kanderad frukt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem