Inlagd glasmästarsill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inlagd glasmästarsill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 209

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 16%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 100 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Skölj sillen. Skär i bitar. Hacka dill. Skala och tärna morötter. Skala och skiva lök.
  2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull. Koka upp. Låt svalna. Häll sedan kall lag över fisken.
  3. Låt sillen ligga i lagen cirka 4-6 timmar. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.

Kockens kommentar

Hållbarhet: Sillen håller sig i sin lag upp till en vecka i kylskåp. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt eller syra vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer > Om Clostridium botulinum. Säkrast är att använda färdig inläggningssill eller 5-minuterssill.

Glasmästarsill är en variant av löksill där även purjolök, senapskorn och nejlikor ingår. Upphovsman är glasmästaren och kappseglaren John Carlsson (Glas-Kalle). Han var upphovsman till ”Glasmästare Karlssons prima sillinläggning”, som idag går under namnet glasmästarsill.


Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem