Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 168

GBR (GI) / port: 0

Recept: 673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Biff: Smeta in biffen med lite olja. Hetta upp en stekpanna och bryn biffen runt om till fin yta.
  3. Lägg över biffen i en ugnssäker form.
    Stoppa i en stektermometer. Sätt i ugn. Biffen är klar vid innertemperatur 56°C. Det tar cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Tillbehör: Kärna ur och småtärna äpple. Hetta upp olja i en stekpanna.
    Lägg ner äpple och russin. Fräs i en minut. Finhacka basilika och tillsätt i pannan.Dra pannan åt sidan.
  5. Servera: Skär älgbiffen i tunna skivor. Lägg upp sallat och älgskivor ovanpå. Toppa med äpple- och russinmix. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Carpaccio förknippas vanligen med rått kött och ursprungligen av oxfilé. Läs mer > Om carpaccio.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem