Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas älgkött >

 

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 0

Recept: 444 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 90 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas älgkött > Äts ej

Om carpaccio > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skär älgfilén i 3 centimeter tjocka skivor.
  2. Lägg varje skiva mellan plastfilm och banka ut köttet med knuten näve eller med en kastrull, så tunt som möjligt utan att köttet spricker upp. Lägg upp på tallrik.
  3. Riv pepparrot. Blanda med senap och lingonsylt.
  4. Bred ut ett tunt lager sås på varje skiva kött. Salta och peppra lätt.
  5. Ställ gärna kallt i avvaktan på servering.

Alternativ

Älgcarpaccio med basilika

Älgcarpaccio med kantareller

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem