Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om råbiff >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1538 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 220 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om råbiff > Äts ej

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Platta ut oxfiléskivorna till tunna skivor och lägg dem på tallrik.
  2. Skala och finhacka lök. 
    Bred ut löken i en ring mitt på oxfilén.
  3. Lägg löjrom på löken och rå äggula överst.
  4. Servera med gott färskt eller rostat vitt bröd. Låt gästerna själva salta och peppra.

Kockens kommentar

Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika delar röd lök, gul lök och gräslök. Rätten troligen uppkallad efter operasångaren Per (Pelle) Janzon 1844-1889. Han lär även ha givit namn åt Janssons frestelse. En tigerbiff är antingen råbiff, eller rå oxfilé med löjrom.

Alternativ

Oxfilétartat

Råbiff på macka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem