Laxpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Laxpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 1425

GBR (GI) / port: 5

Recept: 5699 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 22%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 497 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp minst 30 minuter. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Fyllning: Skär laxen i kuber. Hacka dill. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Peppra. Lax och ost är redan salt, så var sparsam med saltkaret.
  5. Paj: Lägg lax i pajskalet. Strö över dill. Häll över äggvispet. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ugnsgrädda pajen i cirka 35 minuter.
  7. Blanda sallad och servera till.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem