Grillad skivad bakpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad skivad bakpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 306

GBR (GI) / port: 38

Recept: 1225 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min + 20 min )

  1. Sätt på grillen.
  2. Förkokning? Om potatisen förkokas 15 minuter får man mjukare konsistens, det går fortare att grilla och risken att få för råa eller svartbrända skivor minskar. Låt kokt potatis svalna innan grillning.
  3. Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kummin.
  4. Lägg skivorna på utegrillen eller i ugnen. Grilla i cirka 5 minuter på vardera sidan till fin färg. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Välj helst stora bakpotatisar, vilket ger stora skivor. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter.

Alternativ

Grillbakad potatis

Grillbakad sötpotatis

Grillade skivade rotfrukter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem