Grillbakad bakpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillbakad bakpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 30

Recept: 953 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 259 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt på grillen. Välj jämnstora potatisar så blir de klara samtidigt. Borsta och skölj potatisen, skala den inte. Picka små hål med en gaffel (opickade kan explodera).
  2. Lägg potatisen i god tid på grillen. Det tar 3-4 timmar. Känn med sticka om den är klar. Det skall vara mjukt rakt igenom.
  3. Skär upp den färdiga potatisen och tillsätt en klick smör, aromsmör e.d. Strö flingsalt över och gärna lite hackat kryddgrönt.

Kockens kommentar

Det tar upp till 4 timmar, ibland ännu längre, att grilla bakpotatis. Potatisen på bilden vägde drygt 300 gram (normalstor bakpotatis) och det tog 3 timmar att baka den i en grill med lock. Har man öppen grill tar det längre tid, i synnerhet om det blåser. Inbakas i folie tar också längre tid. Ett bra sätt att förkorta baktiden är att antingen förkoka potatisen eller att förmicra. En variant är att välja sötpotatis i stället, som tar en tredjedel så lång tid att baka. Läs mer i Kockskolan > Så grillas rotfrukter.

Alternativ

Grillad skivad bakpotatis

Grillbakad sötpotatis

Hemlagat aromsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem